Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2016.12.12

Counting Crows: Mr. Jones

Az 1991-ben alakult Counting Crows a `90-es évek egyik hatalmas népszerűségnek örvend? alternatív rockbandája volt, akik neve els?sorban mégis a Shrek 2 című film betétdalaként sikerre vitt Accidentally In Love című daluk kapcsán lehet ismer?s számunkra.Pedig az els? és egyik legnagyobb slágerük az 1993-ban megjelent August and Everything After című albumukat felvezet? Mr. Jones című dal volt, aminek megírásához az inspirációt egy görbe este szolgáltatta, amely során a banda énekese, Adam Duritz és akkori zenekarának basszusgitárosa, Marty Jones az utóbbi édesapjának flamenco koncertje után egy közeli kocsmában felöntöttek a garatra.

A két fiatal ugyanis a bárban megpillantotta Chris Isaac dobosát, Kenney Dale Johnsont, amint éppen három n? társaságában üldögélt, ezt látván pedig arra gondoltak, hogy nekik még beszélgetniük sem sikerül a lányokkal, viszont ha ?k is rocksztárok lennének, mennyivel könnyebb dolguk volna a hölgyek terén is.

Duritz hazaérve még aznap este megírta a számot, ami valójában róla szól, csupán azért használta a címében Jones nevét, mert éppen vele lógott együtt aznap este. A dal hatalmas sikert aratott, Kanadában az els? helyre került, de az összes fontos amerikai toplistán az élmez?nyben végzett és Angliában is a legjobb 40-be jutott.

A számhoz készült videoklip az 1994-es MTV VMA gálán a Legjobb új eladó kategóriában gy?zedelmeskedni tudott, a banda bemutatkozó korongja pedig végül 7 millió példányban talált gazdára csak az Egyesült Államokban. ?s most jöjjön ez a dal, aminek ezeket a sikereket köszönhette Adam Duritz és csapata. Ez a Counting Crows és a Mr. Jones.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Counting Crows cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

A RockDaráló beindult!
Jackyl
Alapi István
 

VENDÉGÜNK LESZ