Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2016.12.06

Sixx:A.M.: Life Is Beautiful

A Los Angeles-i Sixx:A.M. zenekart a tavaly feloszlott Mötley Crüe basszusgitárosa, Nikki Sixx még a legendás csapat tagjaként, egyfajta mellékprojektként hozta létre 2007-ben azzal a céllal, hogy régi jó barátaival, James Michael énekes/producerrel és DJ Ashba gitárossal a készül? könyve mellé egy zenei albumot készítsen el.A The Heroin Diaries: A Year In The Life Of A Shattered Rock Star című kötet valójában egy emlékirat, amelyben naplóbejegyzésenként követhetjük végig az zenész egy teljes évét, melynek során a heroin és kokain okozta drogfügg?ség hatására elvesztette az irányítást önmaga fölött, ami végül kis híján az életébe került.

A könyvhöz készült koncept album, a The Heroin Diaries Soundtrack afféle aláfest? muzsikaként szolgál a mű olvasásához és a rajta található 13 dal is a naplóban leírt egy-egy hónapot hivatott bemutatni, 1986 és 1987 decembere között. Ezek leghíresebbike a korong els? kislemezeként kimásolt Life Is Beautiful című szerzemény, amelynek refrénje egy idézetet is tartalmaz Sixx egykori szobatársától és jó barátjától, a Ratt gitáros Robbin Crosbytól. A zenész Nikkivel ellentétben ugyanis nem tudott megküzdeni démonaival és végül 2002-ben hunyt el herointúladagolásban.

A megrendít? tartalommal bíró dal az amerikai Mainstream Rock lista 2. helyéig jutott és a kritikusok is rendkívül elismer?en nyilatkoztak róla. A szám azóta is az immáron teljes értékű zenekarrá el?lépett banda legismertebb slágere maradt, amelynek nálunk is kötelez? helye van a legjobb rockdalok közt. Következik a Sixx:A.M. és a Life Is Beautiful.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Sixx:A.M. cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

The Quireboys
Stryper
Winger
 

VENDÉGÜNK LESZ