Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.26

Bad Company: Feel Like Makin` Love

A `70-es évek egyik legsikeresebb angol supergroupja, a Free, a Mott The Hoople és a King Crimson tagjaiból verbuválódott, 1973-ban alakult Bad Company volt.Menedzserük a korábban a Yardbirds, később pedig a Led Zeppelin ügyeit is intéző Peter Grant lett, így az ő irányítása alatt álló Swan Song lemezkiadó első kiadványaként jelenhetett meg az egyszerűen Bad Company címet kapott debütáló lemezük 1974-ben.

A korong, amin olyan rock klasszikusok kaptak helyet, mint a Can`t Get Enough, vagy a Movin` On, az Egyesült Államokban listavezető lett, több mint 5 millió kelt el belőle a tengerentúlon, és 25 hetet töltött el az angol albumlistán is, ahol szintén dobogós helyezést ért el.

A banda nem sokat ült a babérjain, hiszen a következő évben meg is jelent második albumuk, Straight Shooter címmel, ami szintén hatalmas sikert aratott az óceán mindkét oldalán, nagyrészt a Good Lovin` Gone Bad és a Feel Like Makin` Love című hatalmas slágereknek köszönhetően.

Utóbbi tulajdonképpen két dalötlet házasításából született, ugyanis a nóta country-s alapjait Paul Rodgers énekes még 18 éves korában írta meg, ám úgy érezte, hiányzik belőle valami, amitől a dal igazán életre kelne, ezért megmutatta Mick Ralphs gitárosnak, aki az azóta legendássá vált kemény, dögös gitárriffet hozzáadva tulajdonképpen befejezte a mára már klasszikussá vált számot.

Az eredmény tökéletesnek bizonyult és az angol, illetve az amerikai lista élvonalába, valamint egy Grammy-jelöléshez juttatta a csapatot. A dalt azóta számos stílusban feldolgozták már a dance-től kezdve a country-n át, legutóbb éppen Kid Rock formálta a saját képére, azonban most a hamisítatlan, eredeti verzió következik Paul Rodgerséktől. Ez a Bad Company és a Feel Like Makin` Love.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Bad Company cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Rockbogrács
Imre Norbert
Rockbogrács Allstars
 

VENDÉGÜNK LESZ