Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.25

Filter: Take A Picture

Az 1993-ban startolt Filter egy eredetileg indusztriális rockban utazó banda Ohióból, amit a Nine Inch Nails koncertgitárosa, Richard Patrick és Brian Liesegang multiinstrumentalista alapított meg azután, hogy elhagyták a Trent Reznor vezette kultikus csapat sorait.A Terminátor 2 főgonoszaként, azaz a T-1000-es robotként megismert Robert Patrick kisöccse új zenekarában már a frontember szerepét is magára vállalta, a duó pedig hamarosan piacra is dobta Short Bus című debütáló nagylemezét.

A korong kislemezre és videoklipre másolt Hey Man Nice Shot című dala hatalmas sikert aratott, az album pedig elérte az 1 millió eladott példány után járó platinastátuszt is. Liesegang ennek ellenére 1997-ben zenei ellentétekre hivatkozva kilépett az együttműködésből, Patrick azonban új zenészekkel újjászervezte a zenekart, akikkel 1999-ben el is készítette a banda Title of Record című második lemezét.

Az indusztriális gyökerektől eltávolodó albumról kimásolt Take A Picture című szám óriási sláger lett, az amerikai Mainstream és a Modern Rock listákon egyaránt a Top 5-be került és a Billboard 100-as mezőnyében is a 12. helyig menetelt a 2000-es év során.

A korong ismét átlépte a milliós álomhatárt, s habár a zenekar kisebb hagyásokkal a mai napig jelentet meg lemezeket, egykori sikereiket azóta sem tudták reprodukálni. Idézzük most fel egyik legnagyobb slágerüket az ezredforduló idejéből, ez a Filter és a Take A Picture.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Filter cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Monster Magnet
Green Day
Z. Kiss Zalán
 

VENDÉGÜNK LESZ