Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.23

Finger Eleven: Paralyzer

Az 1990-ben még gimnáziumi zenekarként alakult kanadai Finger Eleven egy alternatív/modern rock banda, akik igazán nagy népszerűségre a 2000-es évek során tettek szert, amikor egy rövid időre nem csak szülőhazájukban, de az egész világon ismertté váltak.Az eredetileg az igen humoros, Rainbow Butt Monkeys néven alakult csapat még egy funk- és grunge beütésű nagylemezt is megjelentetett, mielőtt átkeresztelték magukat, a Tip című kvázi-bemutatkozó albumuk azonban már a ma ismert nevükön látta meg a napvilágot 1997-ben.

Ezt három évvel később a The Greyest of Blue Skies című korong követte, amely Kanadában már valódi sztárstátuszba emelte a zenekart, viszont az igazi mainstream áttörést csak a 2003-ban megjelent önmagukról elnevezett album felvezető kislemeze, a One Thing hozta meg a banda számára.

A szám sikerét azonban nem csak hogy megismételni, de megfejelni is képesek voltak a 2007-ben piacra dobott Paralyzer című dalukkal, amely végül a csapat legnagyobb slágere lett: párhuzamosan vezette az amerikai Mainstream és Modern Rock listát, a rádiós Top 40-ben a legjobb 5 közé, a Billboard 100-as mezőnyében pedig a 6. helyre került.

Ezt követően néhány daluk még szerepelt ugyan a slágerlistákon, és Kanadában továbbra is népszerűek maradtak, azonban a szám őrületes sikerét később már nem tudták megismételni. Jöjjön most nálunk is ez az idén éppen 10 éves szerzemény, ez a Finger Eleven és a Paralyzer.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Finger Eleven cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Airbourne
Lukács Peta
All American Rejects
 

VENDÉGÜNK LESZ