Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.22

Mud: Tiger Feet

A `70-es évek első felének Angliájában a legnépszerűbb és legdominánsabb zenei stílus kétségtelenül a feltűnő színpadi megjelenéséről és fülbemászó dallamairól híres glam rock műfaj volt, amely olyan szupersztárokat adott a világnak abban az időszakban, mint David Bowie, a T. Rex, a Sweet, a Slade, a Mott The Hoople vagy az 1966-ban alakult Mud.A Les Gray énekes vezette csapat a hatvanas évek végén megjelentetett ugyan néhány kislemezt, ám a várva várt siker akkor még elkerülte a bandát.

Az áttörésre egészen 1973-ig kellett várniuk, amikor leszerződtek Mickie Most producer Rak (ejtsd rek) nevű lemezkiadójához és közös munkába kezdtek a Sweet, a Smokie és Suzi Quatro sikerdalaiért is felelős slágergyáros szerzőpárossal, Nicky Chinnel és Mike Chapmannel.

Ennek eredményeképpen születtek meg az olyan óriási slágerek, mint a karácsonyi listavezető Lonely This Christmas vagy az 1974-es év legnagyobb példányszámban elkelt angol kislemeze, a Tiger Feet. A dal párhuzamosan vezette az angol, az ír, a belga és a holland slágerlistákat és több mint 1 millió példányban kelt el világszerte.

A banda az elkövetkezendő két évben valósággal ostromolta az angol slágerlistákat és a kor népszerű glam rock csapatai mellett a tinédzserek kedvencei lettek.

A népszerűségük az évtized végére azonban megcsappant, s bár egy ideig még próbálkoztak megismételni egykori sikereiket, Les Gray kiválása után 1979-ben feloszlottak. Legnagyobb slágerüket a 2012-es nyári olimpiai játékok megnyitóján is felcsendült, most pedig nálunk is meghallgathatod. Következik a Mud és a Tiger Feet.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Mud cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Németh Gábor
Asphalt Horsemen
 

VENDÉGÜNK LESZ