Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.18

Toad The Wet Sprocket: All I Want

Az 1986-ban alakult Toad The Wet Sprocket egy kaliforniai alternatív rock banda, akik nevüket egy Monty Python szkeccsből választották, majd a `90-es évek során egy sor sikeres kislemezzel ostromolták a slágerlistákat.A csapat 1989-ben jelentette meg saját költségen felvett Bread & Circus című bemutatkozó nagylemezét, majd nem sokkal később szerződést kaptak a Columbia kiadótól. Bár a már a multi gondozásában megjelent Pale című második anyaguk még mindig nem számított sikeresnek, a zenekar első videoklipje már gyakori vendég volt az MTV 120 Minutes című alternatív zenei műsorában.

Az igazi áttörést az 1991-ben megjelent Fear című korong hozta meg a négyes számára, köszönhetően az All I Want és a Walk On The Ocean című daloknak, amelyek a következő év során egyaránt a legjobb 20 közé kerültek a Billboard 100-as listáján. 1994-ben a banda piacra dobta Dulcinea című negyedik nagylemezét, amelyről a Fall Down című szám a Modern Rock dalok közt az első, a Mainstream Rock mezőnyben pedig az ötödik helyig menetelt. A sikerszéria egészen az 1997-ben megjelent Coil című album kiadásáig folytatódott, amelyről azonban már csak a Come Down című felvezető kislemez lett népszerű, a banda így 1998-ban végül bejelentette feloszlását.

Csak 2009-ben tértek vissza a zenei életbe, 2013-ban pedig még egy új stúdióalbummal is jelentkeztek, mi viszont első igazán nagy slágerüket hallgatjuk most meg, ez a Toad The Wet Sprocket és az All I Want.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Toad The Wet Sprocket cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Fall Out Boy
Helloween
Metallica
 

VENDÉGÜNK LESZ