Elfelejtett dalok


RockDélelőtt - 2017.05.15

Hardline: Hot Cherie

A Hardline egy testvérpár, az énekes Johnny és a gitáros Joey Gioeli korábbi bandájának, a hollywoodi klubszíntéren sikeres, de szerződés nélküli csapat, a Brunette romjain alakult 1991-ben.Amikor a fiúk végül lehetőséget kaptak egy lemez kiadására az MCA-től, producernek a Journey és az akkoriban épp megszűnő Bad English egykori gitárosát, Neal Schont kérték fel, aki azonban annyira élvezte a közös munkát, hogy hangszeresként is csatlakozott a fiatal tehetségekhez.

A gitáros magával hozta a szintén Bad Englishes Deen Castronovo dobost, majd a David Lee Roth bandájából érkező Todd Jensen basszusgitáros belépésével alakult ki a végleges felállás. Minden adott volt tehát a sikerhez, Schon miatt pedig valamennyivel nagyobb figyelem is irányult a zenekarra, ám az 1992-ben megjelent Double Eclipse című debütáló albumuk dögös, minőségi dallamos rockzenéje addigra már nem igazán számított eladhatónak, ugyanis az akkoriban teret nyerő grunge hullám szinte teljesen kiszorította a mainstreamből a klasszikus értelemben vett hard rock csapatokat.

A legnagyobb sikereiket egy egykoron Top 40-es Danny Spanos dal, a Hot Cherie feldolgozásával érték el, amellyel 14 hétig szerepeltek az amerikai Mainstream Rock listán és a hozzá készült videoklippel az MTV-n is többször találkozni lehetett.

A banda a Van Halen és a Mr. Big társaságában indult turnéra, ám az igazi áttörés a fentebb említett okok miatt végül sosem jött el számukra. Neal Schon és a zenekar ritmusszekciója hamarosan az egykori Free és Bad Company frontember, Paul Rodgers kísérőzenekarába igazolt, a Gioeli testvérek pedig egy időre visszavonultak a zenéléstől, és csak 2002-ben élesztették újra a csapatot, ám akkor már egy teljesen új felállásban.

Az eredeti ötös munkásságát mindössze egy, ám annál klasszikusabb album őrzi, ami azóta valódi alapműnek számít a melodikus rock műfaj igazi szerelmesei közt. Jöjjön most erről a korongról az a dal, amivel a mai napig a leginkább azonosítják őket. Ez a Hardline és a Hot Cherie.Rádió Rock 95.8., minden, ami rock!
További Hardline cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Rise Against
Misfits
Rockbogrács
 

VENDÉGÜNK LESZ