Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.12

Oasis: Don`t Look Back In Anger

A `90-es évek kétség kívül legnépszerűbb és legsikeresebb angol rockbandája az 1991-ben alakult Oasis volt, akiknek nevével legalább annyiszor lehetett találkozni a bulvárlapok hasábjain, mint a pop-és rockmagazinok címlapjain.A Gallagher fivérek, Liam és Noel vezette csapat már első lemezével, az 1994-es Definitely Maybe-vel hatalmas sikereket ért el a szigetországban, a korong ugyanis a leggyorsabban fogyó angol debütlemez lett az angol listák történetében, a világraszóló áttörést azonban az egy évvel később piacra dobott (What`s The Story) Morning Glory? című albumuk hozta meg a zenekar számára.

A korong olyan dalai, mint a Wonderwall vagy a Don`t Look Back In Anger őrületesen nagy slágerek lettek, valódi szupersztárrá téve a botrányos csapatot. Utóbbi a gitáros, Noel fejéből pattant ki a banda első nagy stadionkoncertjét megelőző napokban, az idősebb Gallagher-fiú pedig olyan nagy potenciált érzett a dalban, hogy már félkész verzióban előadta a Sheffield Arénában az akkor még cím nélküli számot.

Elmondása szerint a dal Párizsban íródott egy hangbeállás alkalmával, amikor halandzsázását öccse, Liam tévesen egy konkrét mondatnak hallotta, amit Noel annyira zseniálisnak talált, hogy be is építette a szám szövegébe. Ezzel meg is született refrén azóta híressé vált első sora, így tehát az abban megemlített Sally nevű lány valójában nem is létezik és csupán egy véletlennek köszönhetően került bele a John Lennon-hatásokat felvonultató dalba.

A szám végül egészen az angol slágerlista éléig menetelt és az amerikai Modern Rock mezőnyben is a Top 10-be került, most pedig nálunk is ez a kivételesen nem Liam, hanem Noel által előadott klasszikus következik, jön az Oasis és a Don`t Look Back In Anger.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Oasis cikkek a radiorock958.hu-n:

2016.10.18 AktuálisHozzászólásokEzt láttad már?

Parkway Drive
Alanis Morissette
 

VENDÉGÜNK LESZ