Dalok története szóban és zenében


RockDélelőtt - 2017.05.11

Coverdale-Page: Pride and Joy

A Whitesnake őrületesen népszerű Slip Of The Tongue című albumának lemezbemutató turnéja után David Coverdale 1990-ben parkolópályára állította a sikerei csúcsán levő zenekarát és bejelentette, hogy határozatlan időre visszavonul a zenei életből.A karizmatikus énekes azonban nem sokáig ült a babérjain, hiszen a következő évben már közös munkába is kezdett a Led Zeppelin legendás gitárosával, Jimmy Page-dzsel, az együttműködés pedig végül a Coverdale-Page nevű produkcióban manifesztálódott.

A zenészek 1991 őszén vonultak stúdióba, hogy elkészítsék első - és mindmáig egyetlen - nagylemezüket, amely végül 1993-ban került a boltok polcaira. A korong az óceán mindkét oldalán a Top 5-be jutott az eladási listákon, az Egyesült Államokban pedig átlépte a platinaminősítést jelentő 1 milliós álomhatárt is.

Az anyag első kislemezeként kimásolt Pride and Joy című szám alapjai Coverdale fejéből pattantak ki és eredetileg egy Dr. John-stílusú blues nótaként írta meg Barbados Boogie címmel, azonban később Page is hozzátette védjegyének számító Zeppelines riffjeit, amelyeknek köszönhetően már le sem lehetett tagadni, hogy a dal az ikonikus gitáros keze nyomát is magán viseli.

A szám az MTV és a rádiók egyik legnagyobb kedvence lett és végül hat héten át vezette az amerikai Mainstream Rock dalok mezőnyét, azonban a duó együttműködése mégsem bizonyult hosszú életűnek: Page ismét összeállt Robert Planttel egy egész estés MTV-koncert erejéig, Coverdale pedig újraszervezte a Whitesnake-et, amellyel azóta is aktív része a rockzenei életnek.

A közösen alkotott egyetlen lemezük azonban egy igazán különleges együttműködés emlékezetes lenyomata maradt, amiről el is hoztam neked egy igazi klasszikust, ez a Coverdale-Page és a Pride and Joy.Rádió Rock 95.8, minden, ami rock!
További Coverdale-Page cikkek a radiorock958.hu-n:
HozzászólásokEzt láttad már?

Brian May
Rotor
Metallica
 

VENDÉGÜNK LESZ